Rumové perníčky s marcipánom a škoricou
9. DEC 2016

Rumové perníky s marcipánom a škoricou

Čím som staršia, tým viac skúšam nové recepty a nezvyčajné kombinácie a snažím sa ich previesť do zdravšej podoby. 

Ingrediencie na cesto:

  • 400 g hladkej špaldovej múky
  • 160 g hnedého nerafinovaného trstinového cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 10 g kakaa
  • 2 vajcia
  • 120 g medu
  • 2 ČL strúhanej kôry z bio citróna
  • 60 g masla

Ingrediencie na náplň a polevu:

  • 100 g marcipánu
  • práškový cukor (môžete pomlieť kokosový cukor)
  • rum

Postup:

Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc v chladničke. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov Celzia. Hmotu vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska v priemere 3 cm. Na každé koliesko dáme kúsok marcipánu, zabalíme a vytvarujeme guľôčku. Guľôčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 13 až 15 minút. Ešte teplé ich namočíme do rumu a potom do práškového (kokosového) cukru a necháme vychladnúť.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Jablkový chliebJablkový chlieb

Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase. 

 

Bezlepkové perníčkyBezlepkové perníčky

Základom je buď teffová, alebo tapioková, alebo ciroková múka.

 

Čokoládový raw koláčikČokoládový raw koláčik

Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte. 

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rumové perníky s marcipánom a škoricou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1466
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.