19. JAN 2016

Ríbezľová torta

Lieskové orechy v kombinácii s ríbezľami sú božským spojením. 

Suroviny (na tortu s priemerom 18cm):

  • 2 balíky lieskových orieškov
  • 80 g datlí
  • 5 lyžíc panenského kokosového oleja 
  • 1 lyžica RAW (nepraženého) kakaa
  • 150 g surových kešu orieškov
  • 1 kokosový krém, alebo mlieko
  • 100 ml ryžového mlieka s mandľami (alebo iného rastlinného mlieka)
  • 2 banány
  • BIO citrónovú kôru
  • 1 menší citrón
  • 2 lyžice javorového sirupu 
  • domáce ríbezle, alebo iné ovocie


Postup: 

Najprv si pripravíme korpus: zmixujeme (alebo pomelieme) lieskové orechy a následne aj datle (osobitne). Potom datle s orieškami zmiešame a pridáme roztopené cca 2 lyžice kokosového oleja. Ingrediencie premiešame a natlačíme do formičky. Dáme do mrazničky, nech vrstva stuhne a zatiaľ si pripravíme plnku.

Plnka: 

Zmixujeme spolu všetky ostatné ingrediencie: namočené kešu orechy s rastlinným mliekom, banány, kokosový krém, pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, 3 lyžice kokosového oleja a osladíme javorovým sirupom. Polovicu hmoty nalejeme do formy na korpus a necháme v mrazničke, kým nám vrstva trošku nestuhne (aspoň 10-15 minút). 

Potom na ňu poukladáme, resp. jemne vtlačíme ríbezle a opäť počkáme, kým nestuhne. 

Potom do formy vylejeme druhú polovicu plnky. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.

Nakoniec tortu ešte ozdobíme ríbezľami. Môžeme ešte na záver poliať javorovým sirupom a dáme do chladničky aspoň na hodinu.

Zdroj receptu: Ravita

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cviklová tortaCviklová torta

Neviete čo s ňou? Pripravte si z cvikly tortu.

 

Fitness tiramisuFitness tiramisu

Vraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!

 

 

Maková tortaMaková torta

Dovolíme si trochu viac a potom sa čudujeme, že sa nezmestíme do nohavíc.


Autor článku

Ravita

Ravita s.r.o.

Spoločnosť Ravita je výrobca chutných produktov zdravej výživy. Prinášame kvalitné produkty určené pre tú najlepšiu starostlivosť o Vaše zdravie. Aby sme vyrobili tie najvýživnejšie produkty spájame pri výrobe tradíciu s láskou a kvalitu s jedinečnosťou. Vyrábame aj ekologicky, čiže s láskou

www.ravita.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ríbezľová torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.