9. DEC 2015

Raw čokoládovo-orechové maslové kornútky

Kakao, med, vlašské orechy a ďalšie ingrediencie sľubujú nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. 

(bez obsahu laktózy, bez lepku, bezvaječné, bez cukru, raw)
Čas prípravy: menej ako 5 hodín, bez varenia

Suroviny na 6 porcií: 

Na prípravu čokolády:

  • 80 g bio raw kakaového masla
  • 140 g bio raw kakaového prášku
  • 2 PL medu

Na prípravu orechovej plnky:

  • 150 g vlašských orechov
  • 4 datle
  • 30 g brusníc
  • 3 PL ovsených vločiek
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • Kôra z 1 citróna
  • 2 PL agávového sirupu

Postup: 

40 g kakaového masla rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli (do odolnej misky dáme kakaové maslo a misku postavíme na širší hrniec s horúcou vodou, voda by nemala priamo siahať až na dno misky). Keď sa kakaové maslo úplne rozpustí, odstavíme ho z vodného kúpeľa a pridáme 2 polievkové lyžice raw kakaového prášku, dobre zamiešame. Pridáme zvyšnú časť kakaového prášku a vymiešame dohladka. Nakoniec primiešame 1 polievkovú lyžicu medu. Chutnú čokoládu vlejeme do foriem a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.

Príprava orechovej plnky

Orechy pomelieme na veľmi jemnú pastu. Potom pridáme zvyšné ingrediencie a úplne rozmixujeme. Rozdelíme plnku na 6 rovnakých porcií. Každú porciu plnky umiestnime do foriem s čokoládou. Maslové kornútky dáme do chladničky na ďalšiu hodinu. Pripravíme si druhú porciu raw čokolády a vylejeme ju plnku. Do stredu našich čokoládových muffinov dáme vlašský orech na ozdobu. Opať umiestnime do chladničky na 2-3 hodiny.

Zdroj foto: Alesya R.Volpi

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravé šuhajdyZdravé šuhajdy

Koláčiky s nádychom Vianoc, ktoré si zamilujete.

 

 

Kokosové keksíky deda mrázaKokosové keksíky Deda Mráza

Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka. 

 

Roládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokoládyRoládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokolády

Sušené ovocie a horká čokoláda k zime patria. 


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raw čokoládovo-orechové maslové kornútky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.