21. OKT 2015

Pohánkový nákyp s tvarohom

Skvelý na ľahký obed. 

Suroviny:

  • 250 g pohánky
  • 150 g tvarohu 
  • 2 stredne veľké paradajky, olúpané a pokrájané na kocky
  • bazalka, čerstvá, alebo sušená
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL tekvicového oleja
  • 1 PL kokosového oleja, ghee alebo slnečnicového oleja lisovaného za studena
  • 1 PL tekvicovej nátierky 

Postup:

Prepláchnutú pohánku vsypeme do vriacej vody so štipkou soli a na miernom ohni varíme 20 minút. Medzitým zalejeme paradajky vriacou vodou a po 5-tich minútach ich olúpeme a pokrájame na kocky. Paradajky zmiešame s tvarohom, bazalkou a cesnakom. Do uvarenej pohánky pridáme nátierku a dochutíme, ak treba. Rozdelíme ju na polovicu a do misky vymastenej tukom dáme prvú polovicu. Na pohánku dáme vrstvu tvarohu s paradajkami a zakryjeme druhou polovicou. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 až 25 minút. Pred podávaním môžeme poliať tekvicovým olejom.

zdravedesiate

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.

 

 

Recept sezóny: tekvicový nákypTekvicový nákyp

Lacný a rýchly recept. 

 

 

 

 

Vegetariánsky nákyp s tofuVegetariánsky nákyp s tofu

Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút?


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánkový nákyp s tvarohom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.