27. SEP 2015

Panna cotta zo syra tofu s broskyňovou omáčkou

Keď máte chuť na sladké, nebráňte sa. Urobte si dezert, ktorý naoko pôsobí neskutočne luxusne a sexi, ale pritom je tam všetko zdravé.

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

BROSKYŇOVÁ OMÁČKA:

  • 250 g nakrájaných broskýň bez šupky (môže byť aj iné ovocie) 
  • 1 PL cukru (kokosového) 
  • 2 PL vody

 

PANNA COTTA:

  • 1 tofu natural (180 g)
  • 400 ml kokosového (alebo obyčajného) mlieka
  • 3 PL cukru (ja som dala cukor z kokosových kvetov)
  • 1 vanilkový struk (ale nemusí byť, ak nemáte)
  • 1 bal. želatíny (20 g) sypká, ale môže byť aj plátková 
  • 100 ml vody 

POSTUP:

Najprv si pripravíme suroviny na broskyňovú omáčku. Všetko spolu varíme približne 10 minút. Necháme vychladnúť. Následne dáme na dno pohárov či misiek a vložíme do mrazničky. Ak máte umelé či silikónové poháriky alebo misky, použite radšej tie. Bude sa vám potom panna cotta lepšie vyklápať.

Príprava panakoty je tiež veľmi rýchla. Do mixéra dáme tofu, mlieko, cukor, dužinu z vanilkového struku. Mixujeme do jemna. Medzitým dáme do malého hrnca napučať želatínu s vodou. Potom ohrievame, až kým sa nerozpustí. Vlejeme tam rozmixované tofu. Dôkladne premiešame, necháme 15 minút odpočívať. Potom vyberieme z mrazničky poháre s broskyňovým topingom a opatrne na to nalievame riedku panakotu. Aby sa vám to nespojilo, nalievajte pomaly, ideálne po plochej vareške. Potom už len opatrne prenesieme do chladničky a na druhý deň, alebo o 4-5 hodín budete mať fajný proteínový zdravý dezert na svete.

Zdroj receptu: foodblogerka.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Broskyňový fit dezert s posýpkouBroskyňový fit dezert s posýpkou

Broskyne sú bohaté na minerály a vitamíny.

 

Čokoládový cheesecake z tvarohuČokoládový cheesecake z tvarohu

Tvaroh je výborným zdrojom bielkovín a vápnika. 

 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

 


Anketa

Prečo pravidelne cvičíte?

Chcem sa zbaviť prebytočných kíl.
Túžim mať vyformovanú postavu.
Šport mi pomáha ventilovať sa.
Chcem voľný čas tráviť zmysluplne.

Celkom hlasovalo: 296

Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Panna cotta zo syra tofu s broskyňovou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.