18. JUL 2015

Osviežujúce jahodové tortičky bez pečenia

Počas horúcich letných dní sa nikomu nechce dlhé hodiny vypekať. 

Suroviny na 8 porcií: 

Korpus:

  • 1 šálka orieškov (lieskovce, kešu, para a vlašské orechy)
  • 1 šálka strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky datlí alebo hrozienok
  • 2 PL kokosového oleja
  • kakao alebo kvalitná horká čokoláda (nemusí byť)
  • med alebo iné sladidlo podľa chuti (nemusí byť)

Plnka:

  • 1 šálka pomixovaných jahôd
  • 1/2 šálky rozmixovaných kešu orieškov
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL kokosového oleja

Postup: 

Oriešky a datle (alebo hrozienka) necháme namočené v studenej vode niekoľko hodín (ideálne aj celú noc). Ingrediencie na korpus spolu rozmixujeme dohladka (lepšie je mixovať oriešky samostatne a ostatné suroviny pridať neskôr). Pripravenú korpusovú hmotu poriadne natlačíme  do pripravených silikónových košíkov na muffiny približne do výšky 1 cm. Ingrediencie na prípravu plnky spolu rozmixujeme a rozdelíme na natlačený korpus. Vložíme na niekoľko hodín do chladničky a môžeme servírovať spolu s čerstvým ovocím.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Najlepší fitness cheesecake bez cukruNajlepší fitness cheesecake bez cukru

 

 

Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňamiNepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami

 

 

Jahodová čokoládaJahodová čokoláda


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Osviežujúce jahodové tortičky bez pečenia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.