Marcipánovo batátové guľôčky
19. DEC 2016

Marcipánovo-batatové guľôčky

Pridaný cukor som nahradila batatom a guľky som obohatila o amarantovú múku – jednu z najhodnotnejších bezlepkových múk z hľadiska výživy. 

Potrebujeme:

  • 250 g marcipánu najlepšie domáceho alebo med + mandle od Rapunzel alebo aj 60 g mletých mandlí so šupkou
  • 1 vajíčko (bielok do cesta a žĺtok na potretie)
  • 80 g uvarených batatov
  • 3 kvapky ružovej vody alebo 1 malá lyžička mletého zázvoru
  • 20 g amarantovej múky
  • 40 g hladkej mandľovej múky
  • 60 g lúpaných mandlí

Postup:

Marcipán nastrúhame nahrubo vo väčšej miske, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne miešame rukami. Cesto musí byť pevné a hutné, aby sa dal vytvarovať bochník. Trvá to cca 5 až 7 minút. Cesto dáme na hodinu odpočívať do chladničky. Po stuhnutí  tvarujeme malé guľky do 3 cm. Po stranách vtlačíme vždy 3 mandle do jednej guľky. Malo by ich vyjsť 30 až 35 ks. Poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie, a povrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s lyžicou teplej vody.

Pečieme 15 minút na 170 stupňoch  Celzia v teplovzdušnej rúre. Po vychladnutí podrežeme z plechu a ukladáme do krabice.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Arašidové rožtekyArašidové rožteky

Skvelá správa nielen pre celiatikov – rožteky sú bez lepku. 

 

Kokosovo mandľové guľky so semienkami chiaKokosovo-mandľové guľky so semienkami chia

Tešíte sa, ako budete na Vianoce maškrtiť? O tom, že sa to dá aj zdravo, vás presvedčí tento recept. 

 

Marcipánové hviezdičkyMarcipánové hviezdičky

Máme tu pre vás ďalší tip na skvelú vianočnú maškrtu. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marcipánovo-batatové guľôčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1466
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.