25. AUG 2015

Makový cheesecake

Renáta Szabová

Makový koláč s ovsenými vločkami. 

Cesto:

  • 500 g ovsených vločiek
  • voda 
  • 100 g roztopeného masla
  • sladidlo (med, stévia)

Postup: 

Vločky zalejte vriacou vodou a pridajte zvyšok surovín. Hmota musí byť hustejšia, ale nie príliš. Do vymastenej formy (použite kokosový tuk) hmotu natlačte rukami. 

Plnka:

  • 500 g odtučneného mäkkého tvarohu
  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 2 žĺtka
  • 200 g zomletého maku
  • 60 g proteínu
  • sladidlo podľa chuti 

Postup: 

Všetko spolu zmiešajte a plnku vylejte na cesto. Dajte piecť na 50 minút pri teplote 160-180 stupňov Celzia. Vychladnutú tortu dozdobte podľa fantázie. Ja som použila ríbezle. 

Zdroj receptu: Renáta Szabová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Arašidový koláč /cheesecake/Arašidový koláč

 

 

 

Čučoriedkový cheesecakeČučoriedkový cheesecake

 

 

Domáci cheesecakeDomáci cheesecake

 

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makový cheesecake

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.