7. DEC 2015

Kokosové keksíky Deda Mráza

Dedo Mráz pravdepodobne nemá intoleranciu na múku alebo na cukor, ale snažili sme sa pripraviť niečo výnimočné a zdravé, aby sa u nás podľa možností zastavil aj počas roka. 

Čas prípravy: 20-25 min (z toho 10 min. pečenie)

Na približne 18 keksíkov potrebujeme:

  • 150 g kokosovej múky
  • 4 veľké polievkové lyžice kokosového oleja (150 g)
  • 3 polievkové lyžice kvalitného medu
  • 3 vajíčka
  • polovica vanilkového lusku
  • 50 g horkej čokolády nasekanej na malé kúsky
  • štipka soli

Postup: 

Opäť jeden z najjednoduchších receptov. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a vypracujeme jednotnú hmotu, z ktorej potom tvarujeme guličky. Guličky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pritlačíme ich k plechu tak, aby sa z nich stali placky, čiže keksíky. Pečieme pri 180-tich stupňoch cca 10 minút, resp. kým nechytia hnedastú farbu.

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/kokosove-keksiky-deda-mraza/

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Roládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokoládyRoládka zo sušeného ovocia, orieškov a čokolády

Sušené ovocie a horká čokoláda k zime patria. 

 

 

Mandľové lupienky od tety ruženkyMandľové lupienky od tety Ruženky

Mandľové lupienky sú skvelou pochúťkou a obľúbi si ich každý. Je to vlastne bielkové pečivo s pridaním cukru a orieškov alebo mandlí.  

 

Pohánkovo-ovsené medovníčkyPohánkovo-ovsené medovníčky

Ako si doma upiecť zdravé, chutné a voňavé medovníčky? Tu je jedna z inšpirácií. 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kokosové keksíky Deda Mráza

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.