8. FEB 2017

Jablkový cheesecake s posýpkou

Zdravý, chutný a nie príliš náročný na prípravu. 

Korpus:

  • 150 g sušienok celozrnných alebo bezlepkových
  • 40 g masla
  • 1 lyžica kakaa
  • lyžička škorice

Postup: 

Keksíky si rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo a škoricu. Cesto natlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a dáme do chladničky. Alebo si môžete urobiť viac menších cheesecakov v tartaletkových formách (12 cm)

Náplň:

  • 3 až 4 jablká – pokrájané na kúsky a podusené v troške vody so škoricou a kardamómom (pol lyžičky) asi 5 minút
  • 70 g kokosového alebo brezového cukru (nízkoglykemické sladidlo)
  • 1 vajíčko
  • 500 g tvarohu alebo ricotty

Postup: 

Všetky suroviny na plnku okrem jabĺk zmixujeme ponorným mixérom a polovicu dáme na vychladnutý korpus. Na ňu poukladáme ochutené jablká a zakončíme tvarohovou plnkou.

Dáme piecť do rúry asi na 30 minút. Prvých desať minút pečieme pri 210 stupňoch, neskôr stiahneme na 180 stupňov. Po tomto čase dáme ešte navrch posýpku a necháme zapiecť, kým nemá peknú zlatú farbu. Trvá to asi 10 až 15 minút.

Posýpka:

  • kokosová múka, škorica, maslo, kokosový cukor – množstvo podľa toho, koľko posýpky chcete mať

Cheesecake je dobré piecť v zaparenej rúre, čiže môžete mať na spodku plech s vodou, alebo môže byť priamo na tomto plechu s vodou uložená  forma s cheesecakom. Ja uprednostňujem dva plechy. Pri tom prvom spôsobe hrozí, že sa vám do formy dostane voda a korpus nebude chrumkavý ale rozmočený. Prípadne môžete spodok formy obaliť do alobalu.

Po upečení ho necháme aspoň hodinu v zatvorenej rúre.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Banánový cheesecake z tofuBanánový cheesecake z tofu

Keďže mám veľmi rada tofu, tak som to konečne použila na vytvorenie tohoto chutného vegánskeho banánového cheesecaku – či skôr tofu caku.

 

Vynikajúci proteínový koláč s kokosovou múkouVynikajúci proteínový koláč s kokosovou múkou

Úžasne vláčny a chutný proteínový koláč s kokosovou múkou. 

 

Čokoládové muffiny s mandľovým maslomČokoládové mafiny s mandľovým maslom

Spojenie čokolády a mandľového masla sľubuje nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový cheesecake s posýpkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.