10. AUG 2016

Čokoládový „mousse“ koláč bez lepku a mliečnej bielkoviny

Použila som kokosovú múku, ktorá obsahuje vlákninu, viaže tekuté zložky a v kombinácii s použitými tukmi vytvára  efekt  peny s jemnou štruktúrou.

Potrebujeme:

  • 5 ks keramických zapekacích misiek  priemer 7 – 8 cm
  • 1 dcl mandľového mlieka
  • 0,7dcl silného výluhu  z 20 g zrnkovej kávy
  • 1 kávová  lyžička mletého kardamómu
  • 20 g kakaa
  • 50 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 polievková lyžica mandľového masla
  • 100 g hladkej kokosovej múky
  • 220 g tmavej čokolády (min. 50 % obsah kakaa)
  • 1 lyžica kokosového tuku na vymastenie formičiek

Postup:

Mandľové mlieko povaríme s kakaom, kardamómom a cukrom v širšom hrnci s dvojitým dnom. Pridáme kávu a privedieme do varu. Vypneme a v horúcej zmesi roztopíme nalámanú čokoládu. Vymiešame metličkou a pridáme kokosovú múku, mandľové maslo a vajcia. Vajcia pridávame nakoniec vymiešané metličkou a zašľaháme ich do zmesi, až keď má zmes – cesto nižšiu teplotu (dokážeme doň namočiť prst), vymiešame do hladkého krému. Cesto nalejeme do vymastených  misiek  cca 1,5 cm pod vrchný okraj. Necháme piecť cca 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Pečieme v teplovzdušnej rúre a do rúry pod plech s keramickými miskami dáme misku s vodou.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Jablkový koláč s feniklomJablkový koláč s feniklom

Bezlepkový jablkový pie s feniklovo-jablkovou plnkou.

 

Pečené slivky s orechmi a maslomPečené slivky s orechmi a maslom

Slivky nie sú utopené v ceste, teda je to extra zdravý recept.

 

Proteínový snackProteínový snack

Zdravá maškrta pre labužníkov.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čokoládový „mousse“ koláč bez lepku a mliečnej bielkoviny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.