10. OKT 2016

Čokoládovo-mandľové crinkles bez lepku

Crinkles,  známe ako čokoládové krehké sušienky, môžu príjemne spestriť jesenné dni. 

Potrebujeme:

  • 225 g tmavej čokolády na varenie minimálne 50 %
  • 180 g trstinového cukru
  • 120 g mandľovej múky
  • 30 g ryžovej múky
  • 30 g kokosovej múky
  • 125 g masla živočíšneho 80 % (zmäknutého)
  • 2 veľké vajíčka
  • 0,05 l mlieka
  • vanilka bourbon (štvrť malej kávovej lyžičky)
  • 60 g kakaa 
  • 22 g prášku do pečiva
  • štipku soli

Na obalenie:

  • 30 g kokosovej múky
  • 30 g mandľovej múky
  • škorica mletá a lyžica kokosového cukru

Postup: 

Vo vodnom kúpeli roztopíme 225 g čokolády. Necháme mierne vychladnúť, nie však úplne stuhnúť. Vymiešame mäkké maslo s cukrom a postupne pridáme vajcia. Vymiešame do krému. Prisypeme vanilku a pomaly vmiešavame roztopenú čokoládu (nesmie byť horúca). Pridáme kakao, múky, prášok do pečiva a štipku soli. Stále pomalšie miešame. Pridáme múky a mlieko na záver na zjemnenie. Vymiešame do hustej lepivej hmoty. Dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky alebo na 40 minút do mrazničky.

Z tuhého cesta vytvarujeme dlaňami guľky (mne medzi dlaňami vyjdú vždy disky) vo veľkosti vlašského orecha, obalíme v zmesi na obaľovanie  a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechávame medzeru cca 5 cm. Crinkles pečieme cca 12 až 14 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kváskový kysnutý koláčKváskový kysnutý koláč

Kváskové koláče sú nielen veľmi chutné, ale i zdravé. 

 

Škoricový cheesecake so slivkami a chia želéŠkoricový cheesecake so slivkami a chia želé

Milujete škoricu? Potom vám tento recept dokonale ulahodí. 

 

Fit cheesecakeFit cheesecake

Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čokoládovo-mandľové crinkles bez lepku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.