3. FEB 2017

Banánový cheesecake z tofu

Keďže mám veľmi rada tofu, tak som to konečne použila na vytvorenie tohoto chutného vegánskeho banánového cheesecaku – či skôr tofu caku.

Korpus: 

  • 150 g kvalitných sušienok 
  • 2 lyžice kakaa
  • 30 g tuku – alsan alebo kokosový olej

Postup: 

Keksíky rozdrvím, zmiešam s tukom a kakaom a vzniknutú hmotu natlačím do tortovej formy na dno a dám do chladu. Na dobu, kým si nepripravím plnku.

Plnka:

  • 2 kusy tofu 
  • 1 vanilkový bio puding – prášok, neuvarený
  • 1 vajíčko – alebo pri vegánskej verzii pridať ešte banán alebo vanilkový puding
  • 4 banány alebo podľa chuti 
  • citrónová šťava z jedného citróna
  • pol lyžičky vanilkovej esencie v prášku

Postup: 

Všetky suroviny som zmixovala (aby sa to dobre pomixovalo, od oka som pridala doma urobené mandľové mlieko) a vyliala na korpus, na ktorý som ešte nakrájala jeden banán na kolieska. 

Tortu som piekla asi  40 minút – na spodok rúry som dala starý plech s vodou. Koláč môžete dať buď do toho plechu s vodou, alebo na mriežku vyššie. Po upečení som ho ešte, ako každý cheesecake, nechala v zatvorenej rúre minimálne hodinu, potom šup do chladničky, aby som mohla dať polevu.

Poleva:

  • kakao, kakaové maslo – ak nemáte, tak kokosový olej a banán na osladenie, pridala som aj doma robené mandľové mlieko

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Vynikajúci proteínový koláč s kokosovou múkouVynikajúci proteínový koláč s kokosovou múkou

Úžasne vláčny a chutný proteínový koláč s kokosovou múkou. 

 

Čokoládové muffiny s mandľovým maslomČokoládové mafiny s mandľovým maslom

Spojenie čokolády a mandľového masla sľubuje nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. 

 

Klasická bábovka trochu inakKlasická bábovka trochu inak

Je veľa spôsobov, ako nahradiť vajíčka pri pečení. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Banánový cheesecake z tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1251
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.