6. MAR 2017

Banánovo-jogurtový koláč s čokoládou

Niekedy zaujímavé recepty vzniknú napríklad pri upratovaní chladničky.

Potrebujeme:

  • 120 g mäkkého masla
  • 150 g cukru (môže byť trstinový, kokosový)
  • 4 vajíčka
  • 100 g ovsenej múky
  • 350 g špaldovej hladkej múky
  • 380 g zrelých banánov bez šupky
  • 1 malá lyžička škorice
  • 450 g jogurtu bieleho hustého 
  • 1 dcl lieskového alebo mandľového mlieka
  • 100 g bio sušených brusníc
  • 15 g prášku do pečiva bezfosfátový
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Poleva:

  • 30 g kokosového tuku
  • 300 g kvalitnej tmavej čokolády na varenie
  • forma na pečenie s priemerom 28 cm s dierou vo vnútri ako na bábovku  

Postup:

Vymiešame spolu vo veľkej miske zmäknuté maslo, cukor a vajíčka do krémovej konzistencie. Banány vymixujeme na kašu spolu s lieskovým mliekom. Do krému pridáme múky, prášok do pečiva, sódu, škoricu, banány a postupne vmiešame jogurt a brusnice. Vznikne nám hustejšia zmes, ktorú nalejeme do formy vymazanej maslom aj z vnútornej strany. Položíme na plech a  dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov Celzia na dobu 55 minút až hodinu. Po dopečení koláč vyklopíme, ale vrchnú časť na ňom necháme položenú, aby chladol postupne a pomaly. Po cca 3 až 4 hodinách si pripravíme  tekutú čokoládu  tak, že  vo vodnom kúpeli  v miske rozpustíme kokosový tuk a čokoládu. Koláč polejeme a môžeme krájať a hodovať.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cviklovo-karobový koláčCviklovo-karobový koláč

Koláč, ktorý vás prekvapí nielen svojou jedinečnou chuťou. 

 

PavlovaPavlova torta

Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?

 

Kokosové guľky obalené v gojiKokosové guľky obalené v goji

Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Banánovo-jogurtový koláč s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1074
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.