12. MÁJ 2016

Banánová zmrzlina s čokoládou

Nie je nič lepšie ako osviežujúca domáca zmrzlina. Samozrejme, bez éčok a farbív. 

INGREDIENCIE
 

  • 4 ks prezretých banánov
  • sójové mlieko alebo sójová smotana
  • môže byť štipka hnedého cukru
  • horká čokoláda na poliatie

 
POSTUP

Nakrájané banány uložíme do zapekacej misky a cca 10 minút pečieme na najvyššej teplote, posypané cukrom. Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme trošku sójového mlieka alebo sójovej smotany a prelejeme do nádoby – najlepšie  do nanukových foriem, alebo do malých mištičiek. Podľa chuti môžeme pridať vanilku alebo kokosové mlieko. Nalejeme do formy a dáme zamraziť. Pred podávaním vyberieme z mrazničky a necháme zmäknúť.

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Čokoládová zmrzlinaČokoládová zmrzlina

Máte chuť na niečo osviežujúce? Táto zdravá zmrzlina vás dostane!

 

 

Fantastický melónový sorbetFantastický melónový sorbet

Melónová sezóna sa síce ešte naplno nespustila, ale treba byť na ňu pripravený!  

 

 

Raw maková zmrzlina s granátovým jablkomRaw maková zmrzlina s granátovým jablkom

Ľudské chute sú nevyspytateľné. Ak máte napriek počasiu vonku chuť na niečo ľadové, skúste túto zmrzlinu.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Banánová zmrzlina s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.