Gaspacho alebo osviežujúce raw smoothie z paradajok
24
JUL
Gaspacho alebo osviežujúce raw smoothie z paradajok
Jana Šimkovičová

Paradajkové smoothie môžete poznať zo Španielska ako studenú polievku Gaspacho. Nedávno som ho pripravovala aj v Teleráne.

Celý článok
Malinové fit pokušenie
Pavel a Jana Machů
Malinové fit pokušenie
23
JUL

Jednoduchý fit dezert z aktuálnej ponuky ovocia, ktorý v letnej sezóne uspokojí každý mlsný jazýček.

Slovenské superpotraviny: uhorky
Adela Jasenovcova
Slovenské superpotraviny: uhorky
22
JUL

Uhorková sezóna začala. Už zavárate? Dajte si ich radšej čerstvé.

Šťavnatá fit bublanina
Jana Šimkovičová
Šťavnatá fit bublanina
17
JUL

Ak vyskúšate túto verziu bublaniny, už nebudete chcieť inú. Je vláčna, šťavnatá a vhodná nielen ako dezert, ale aj na raňajky. 

Aj vodu treba piť s mierou
Aj piť vodu treba s mierou
14
JUL

V súvislosti s pitným režimom sa najčastejšie vynárajú dve základné otázky – čo piť a koľko piť. Na tú prvú je odpoveď v teoretickej rovine jednoduchá. Ideálne čistú vodu, ktorá tvorí asi 70% ľudského tela. Má okrem iného vplyv na reguláciu teploty tela, metabolické pochody, pomáha pri trávení a vstrebávaní živín.

Zapekané cukety s cottage cheesom
Jana Šimkovičová
Zapekané cukety s cottage cheese
14
JUN

Tento letný recept si včera zamilovali v Teleráne takmer všetci. Poďte ho vyskúšať tiež. Je svieži, ľahký a absolútna mňamka.

Jahodový koláč s ovsenými vločkami a tvarohom
Jahodový koláč s ovsenými vločkami a tvarohom
23
MÁJ

Dezert či raňajky? S týmto koláčom si splníte obe želania, pritom pôžitok bude vždy skvelý.

Tri recepty na plné využitie jarnej zeleniny
Advertoriál
Tri recepty na plné využitie jarnej zeleniny
1
MÁJ

Jar neznamená len oteplenie, vitamín D zo slnka a viac energie, ale aj veľa možností pripraviť si chutné jedlo z čerstvej jarnej zeleniny. Tá má mnoho skvelých vlastností -nízku energetickú hodnotu, ale pritom vysokú biologickú hodnotu vďaka vitamínom (C, E, B, beta-karotén), minerálom (vápnik, železo, sodík, draslík, horčík, fosfor a i.) vláknine a ďalším prospešným prvkom.

Cviklový šalát
Salat_Cvikla_Syr
19
APR

Jednoduchý, zdravý a chutný šalát, vhodný napríklad na jarnú očistu, ktorý vás zasýti aj nabije energiou.

Jarná zeleninová polievka s quinoou
Jarná zeleninová polievka s quinoou
19
APR

Chutí jarou a nabíja energiou presne tak, ako to po zime potrebujeme. 

Karfiolové mafiny s jarnou cibuľkou
Karfiolové mafíny s jarnou cibuľkou
5
APR

Chutné, zdravé a s príchuťou jari. Práve také sú karfiolové mafiny.

Už ste ochutnali quinou?
CVIČTE.SK
Už ste ochutnali quinou?
27
MAR

Počuli ste už o quinoe? Ak sa venujete zdravému stravovaniu, asi áno. No je pár informácií, ktoré vás o tejto potravine možno prekvapia.

Nepriberajte z veľkonočných koláčov, 
urobte si tieto zdravé chuťovky
redakcia
Veľká noc recepty repkovy olej
22
MAR

Milujete veľkonočné tradície, ale tento rok by ste chceli koláče a ťažké mäsové pochúťky vymeniť za niečo ľahšie? S pomocou čerstvej zeleniny a trochou fantázie si môžete si pripraviť nápadité dezerty z mrkvy alebo vajec. Okrem zeleniny nezabudnite na zdravé tuky, napríklad repkový olej.

Karfiolový nákyp
Karfiolovy nakyp
21
MAR

Nutrične bohatý recept, ktorý obsahuje veľa zeleniny a má málo kalórií, preto je vhodný aj pri chudnutí.

Slovenské superpotraviny: Bryndza
Adela Jasenovcová
Slovenské superpotraviny: Bryndza
20
MAR

Pokiaľ sa chystáte zaradiť niečo typické slovenské do vášho jedálnička a myslieť pri tom na vaše zdravie, rozhodne by ste nemali zabudnúť na bryndzu. Je zdravá, ľahko stráviteľná, obsahuje veľa bielkovín, prírodných probiotických látok a nezanedbateľné množstvo vápnika a fosforu.

Dvojfarebný chia puding
Dušan Plichta
Dvojfarebny Chia Puding_Dusan Plichta_Nabita kucharka
7
MAR

Jedným z prirodzených nabíjačov energie sú chia semiačka, ktoré sa radia medzi superpotraviny. Vyskúšať ich môžete aj v tomto jednoduchom, rýchlom a zdravom recepte.

Sardinková pomazánka s tvarohom
Sardinková pomazánka s tvarohom
3
MAR

Sardinková pomazánka s tvarohom a rukolou u nás vždy zmizne rýchlosťou blesku. Najprv som ju robila iba s maslom, potom ma inšpirovala kamoška z Talianska pridaním na drobno nasekanej rukoly. 

 

Zvoľte stranu: 1-17 | 18-34 | 35-51 | 52-68 | 69-85 | 86-102 | 103-119 | 120-136 | 137-153 | 154-170 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2075
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.